All Categories
Featured
Table of Contents
De gebouwde overkapping of schuur moet weg op last van een dwangsom. Erg vervelend natuurlijk! Wat kun je doen als dit het geval is? Allereerst is het van belang om te bepalen wat voor dwangsom je hebt gekregen. Is dit een normale dwangsom of een last onder bestuursdwang? Beide varianten kunnen worden opgelegd in het bovenstaande scenario.
Je zult hem dus volgens de gemeente weg moeten halen, omdat hij bijvoorbeeld niet op je eigen grond staat of te hoog is - veranda lichtstraat. Als je hem niet verwijdert of aanpast voor een bepaalde datum, dan gaat de dwangsom in werking (verandabouw). Je zult dan per dag dat de overtreding duurt een vooraf bepaald bedrag moeten betalen.
Zo zul je ook een ultimatum krijgen om de schutting te verwijderen. Het verschil zit hem echter in het proces nadat deze datum verstreken is. In plaats van een bedrag op te leggen die elke dag hoger wordt, zal de gemeente de schutting of overkapping zelf verwijderen. De kosten die dit met zich meebrengt zullen direct bij jou in rekening worden gebracht.
In Nederland bestaan een hoop regels en uitzonderingen als het aankomt op vergunningsvrij bouwen. veranda lichtstraat. Het is dus van belang dat je jouw situatie goed bekijkt, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Er zijn een paar vuistregels die je in elke situatie moet toepassen. Zo gelden de regels voor vergunningsvrij bouwen voor het hele land.
Vergunningsvrij bouwen betekent niet regelvrij. In alle gevallen blijft het bouwbesluit van kracht. Woon je bijvoorbeeld in een monument? In een dergelijke situatie zitten er nog meer regels aan vergunningsvrij bouwen. Op het achtererfgebied mag vele malen meer dan aan het vooraanzicht. veranda lichtstraat. Bepaal dus altijd waar het achtererfgebied is, voordat je begint met uitbouwen.
Kijk dus goed of de gemeente de dwangsom op een redelijke grond heeft bepaald. Als je erachter komt dat dit niet het geval is, dan moet je een bezwaar indienen. veranda lichtstraat. Eerst zul je jouw zienswijze door kunnen geven aan de overheidsinstantie. Dit is een soort van informeel in beroep gaan tegen de dwangsom.
Als je jouw zienswijze hebt doorgegeven, zal de dwangsom heroverwogen worden. Aan de hand van jouw zienswijze wordt de dwangsom nogmaals besproken binnen het betreffende overheidsorgaan. Na deze heroverweging kan het zijn dat de dwangsom in zijn geheel vernietigd wordt. Ook kan het zijn dat deze slechts gedeeltelijk in rekening wordt gebracht.
Als dit het geval is dien je binnen zes weken officieel bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift moet formeel worden opgesteld en schriftelijk worden ingediend. Een zogenaamde bezwaarschriftencommissie zal over jouw bezwaarschrift een besluit moeten nemen. Als er in jouw besluit mee wordt gegaan, heb je gelijk gekregen en vervalt de dwangsom - veranda lichtstraat.
De enige route die je nog kunt bewandelen is die naar de rechtbank. Hier heb je meestal ook zes weken de tijd voor. Lees ook: Dwangsom niet betalen? Dit zijn de gevolgen Zowel bij het opstellen van jouw zienswijze, het bezwaarschrift of de gang naar de rechtbank kan professionele hulp bijzonder handig zijn - veranda lichtstraat.
Het is dan erg slim om iemand in te schakelen die hier bekend mee is. Samen met deze adviezen zal de kans van slagen vele malen groter zijn. Mijn naam is Joost Jaspers. Ik ben als advocaat gespecialiseerd in Frans Recht en overheidsrecht. Het betekent dat ik je kan helpen wanneer: je een conflict hebt met de gemeente of een andere overheidsinstelling je tegen juridische problemen aanloopt in Frankrijk en op zoek bent naar een specialist in Frans Recht.
Vanuit mijn kantoor in Gilze-Rijen (tussen Tilburg en Breda) help ik met mijn klanten in heel Nederland (en steeds vaker ook in Frankrijk). Meestal werk ik op kantoor, maar communiceren kan via telefoon, e-mail of online. veranda lichtstraat. De moderne technieken stellen me in staat een beeld te krijgen van elke situatie in Nederland.
Heb je deze artikelen al gelezen: Heb je vragen neem gerust contact met mij op. Mijn naam is Joost Jaspers. Al meer dan 20 jaar ben ik actief als advocaat en mijn absolute specialisme ligt op het gebied van overheidsrecht en Frans recht. Met mijn blogs probeer ik je zo veel mogelijk op weg te helpen! .
Een carport of andere overkapping kan vergunningsvrij gebouwd worden. Dit kan op basis van meerdere artikelen. Artikel 2 bijlage II Bor. Of artikel 3 van bijlage II Bor. Wat is het verschil? In artikel 2 staan een aantal voorwaarden genoemd waaraan voldaan moet worden. Zo mag de carport niet groter zijn dan 30m2.
Er zijn nog wat voorwaarden maar het belangrijkste verschil met artikel 3 zijn toch wel de hoogte en de afstand tot de perceelsgrens. veranda lichtstraat (woonuitbreiding). Bouw je volgens artikel 2 dan mag de carport maximaal 3 meter hoog worden en maximaal 10 strekkende meter langs de perceelsgrens per perceelsgrens. Lees hier alles in de folder bijbehorende bouwwerken.
Dat hangt met name van het bestemmingsplan af! In artikel 3 lid 1 staat; een bijbehorend bouwwerk in het achtererfgebied, mits niet hoger dan 5 meter. Uitgangspunt van artikel 3 is wel dat het bouwplan moet voldoen aan het bestemmingsplan! Dus uitzoeken wat in het bestemmingsplan staat. Stel nu dat de carport geen wanden heeft.
Het is niet door wanden (2 of meer) omsloten en daardoor geen gebouw - veranda lichtstraat. Vaak staan in de voorschriften van het bestemmingsplan voor bouwwerken geen gebouw zijnde afzonderlijke bouwregels. Meestal is alleen een hoogte genoemd, soms ook een maximum bebouwd oppervlak. In dit voorbeeld gaan we er van uit dat er alleen een maximum hoogte van 6 meter genoemd is voor bouwwerken geen gebouw zijnde, onze carport dus.
Er is geen maximum oppervlakte genoemd. Dus hij mag heel groot worden. Als hij maar in het achtererfgebied staat. De hoogte is mag maximum 5 meter worden. Dit was de eis van artikel 3 lid 1 om vergunningsvrij te mogen bouwen. De carport voldoet daarmee ook aan de voorschriften van het bestemmingsplan (die maximale hoogte van 6m).
De carport mag dus in de perceelsgrens. Er is ook geen beperking van het aantal strekkende meters op de perceelsgrens omdat dit niet genoemd stond in het bestemmingsplan! In theorie kan dan het hele achtererfgebied volgezet worden met een vergunningsvrije carport. Super belangrijk hierbij is het uitzoeken wat de voorschriften zijn van het bestemmingsplan voor bouwwerken geen gebouw zijnde!! Vraag ze op bij uw gemeente.
Of kijk op de site van de gemeente of het bestemmingsplan digitaal beschikbaar is. (prijswijzigingen voorbehouden) Als je eenmaal hebt bepaald of je de overkapping of carport kan bouwen zonder vergunning, heb je de keuze om hem zelf te bouwen. Als de keuze valt op het zelf bouwen is het belangrijk om te bepalen wat voor een overkapping je wilt bouwen.
Door je goed te verdiepen in de mogelijkheden van een carport of overkapping kan je goed bepalen welke bij je huis past en wat je zelf natuurlijk mooi vindt. Als je eenmaal hebt bepaald hoe de overkapping eruit moet komen te zien ga je ontwerpen. veranda lichtstraat. Dit kan je natuurlijk laten doen, maar met een meetlint, potloot en papier kom je zelf natuurlijk een heel eind.
Je kan natuurlijk zelf een fundering storten van beton (beton bij de praxis), maar het is ook mogelijk prefab funderingen te kopen. Deze prefab betonpoeren bieden goede ondersteuning voor de palen van de carport die de overkapping dragen - veranda lichtstraat. Deze betonpoeren kan je ingraven (goed waterpas zetten) en je hebt vrij eenvoudig een degelijke basis voor de overkapping.
Graaf op z’n minst een gat van 25 cm en minimaal 35 cm diep. Denk hierbij ook aan de bestrating die er moet komen te liggen. De fundering moet natuurlijk onder de bestrating uitkomen. Aan de randen van het gat plaats je bekisting zodat je hier beton in kan storten - veranda lichtstraat.
Latest Posts
Modern Huis Bouwen: Dit Zijn De Mogelijkheden ...
Duurzaam Houten Huis Bouwen
Hoe Zolder Opruimen